Internet Marketing

Seperti yang kita ketahui, marketing pada saat ini jauh berbeza dengan zaman dahulu. Internet khususnya media sosial mengambil tempat yang besar dalam pemasaran sesuatu jenama. Bahkan jika dilihat, ada syarikat atau individu yang pada dasarnya adalah kecil atau baru ditubuhkan dapat membuat sale dan juga melebarkan pengaruh dikalangan target audience dengan jangkamasa yang singkat dan berkesan, bahkan dapat mengatasi syarikat yang telah lama bertapak dalam sesuatu industri tetapi masih mengekalkan kaedah pemasaran tradisional.

 

Atas permintaan ramai, sani.my juga menyediakan khidmat menguruskan fanpage, like marketing, campaign dan promosi melalui medium facebook. Anda boleh melihat antara fanpage yang kami uruskan ialah Sifu Webmasta yang kini mencecah 49,284 fans! Dengan fans sebanyak ini, sangat mudah anda melakukan promosi atau hebahan kepada fans anda dari masa ke semasa.

 

Terdapat 4 fungsi utama marketing melalui media sosial iaitu;

 

1. Brand awareness

Ini bertujuan agar pelanggan atau bakal pelanggan atau kumpulan sasaran sedar akan kewujudan syarikat atau brand anda.

2. Generate Leads

Dengan Social marketing, anda dapat mengumpulkan leads atau maklumat bakal pelanggan atau kumpulan sasaran anda. Yang dengan ini anda dapat melakukan marketing secara terus sama ada email, telefon, surat dan sebagainya secara terus.

3. Customer

Dari lead yang telah dikumpulkan melalui social marketing tadi, kita dapat menukarkan mereka kepada pelanggan kita.

4. Drive Traffic

Selain daripada 3 perkara yang disebutkan diatas, social marketing juga dapat membantu kita menjemput lebih ramai pelanggan untuk melawat laman web kita untuk memperolehi maklumat atau terus ke stor atau kita kita.

 

fb market

 

Sekiranya anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai internet marketing, media social marketing, sila hubungi kami untuk penerangan lanjut.

MENGENAI KAMI

Sani.my merupakan sebuah syarikat membina laman web dan juga pemasaran laman web sejak 2005. Kami menawarkan khidmat membina laman web, mendesign, membina laman web dagang (e-commerce) dan khidmat SEO. Kami mengutamakan pelanggan kami dengan menyiapkan laman web pada masa yang dijanjikan dengan kos yang berpatutan

FOLLOW US

Post Terkini

Dapatkan sebut harga bagi laman web anda hari ini juga secara percuma!


Dapatkan Sebut Harga